Gazelle har produceret cykler i Holland siden 1892. Der produceres årligt 350.000 cykler, så der kører millioner af Gazelle cykler rundt på landevejene.

Gazelle var blandt de første til at fremstille el cykler. Produktionen foregår i Europa, og kvaliteten er er usædvanlig høj. Det gælder både selve cyklen og det elektriske system. Alle komponenter incl. stel og forgaffel er udviklet specielt til el cykler. Samtidig er der kælet for detaljerne med f.eks. skjult kabelføring, integreret lygte og indbygget kædestrammer i den lukkede kædeskærm.

Der anvendes to forskellige stel typer. Gazelle Orange er til den afslappede, komfortable kørestil. Her har damemodellen desuden ekstra lav indstigning. Chamonix og Fuente modellerne har moderne stelgeometri til den lidt mere direkte og sporty kørestil.

Gazelle har to forskellige elektriske systemer, som har hver deres fordele. Modellerne Pure og Plus har rotationssensor, som aktiverer elmotoren, når der trædes i pedalerne. Uanset hvor hårdt der trædes er assistancen den samme. Systemet er helt enkelt og robust. Xtra og Excellent modellerne har både rotationssensor og pedalkraftsensor, som måler hvor hårdt der trædes. Jo hårdere der trædes, jo mere trækker motoren. Dette giver en mere naturlig og komfortabel oplevelse af at cykle med el motor.

Gazelle anvender de sidste nye batterier af typen Lithium-Ion. Når man køber en Gazelle el cykel har man mulighed for at vælge mellem 4 forskellige batterier med rækkevidde fra ca. 70 til 265 km på en opladning under optimale betingelser. Rækkevidde er bl.a. afhængig af cyklistens vægt, terræn og vindforhold.

Gazelle el cykler forhandles i Danmark af Design Cykler